Videó ajánló

Székhely:

8984 Gombosszeg,
Petőfi u. 1.

Levelezési cím:

8932 Pókaszepetk,
Zala u. 9.

Adószám:

18967339-1-20

Bankszámla:

Zala Takarékszövetkezet

74000236-10018761

Telefon:

+36 30 5205 968

e-mail:

gocsejta@gmail.com

web:

www.gocsejta.hu

Hírek

Hóvirágfelmérés Zala megyében

2017. február 22.

Az “Év vadvirága” 2017-ben a hóvirág

A hetedik alkalommal meghirdetett Év vadvirága szavazás tétje az volt, melyik vadon élő növény lehet 2017-ben az Év vadvirága Magyarországon. A címért hóvirág, a mocsári gólyahír és a turbánliliom indult és a legtöbb szavazatot a hóvirág kapta. A hóvirág hazánkban védett, eszmei értéke tövenként 10 000 Ft.

Mi itt Zala megyében abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a hóvirág nem  ismeretlen számunkra, sőt, minden  tavasszal régi,  kedves  ismerősként üdvözölhetjük. Kedvelt kerti virág is, mely megtalálható a falvak, a városok kiskertjeiben, ahova többnyire a régmúlt időben került. Azonban ebben a tájban nem csak a lakóházaknál találkozhatunk vele, hanem a zalai dombok ölelésében még számos helyen fennmaradtak vadon élő állományai is. Ezért a Zöld Zala Természetvédő Egyesület vezetésével a zalai természetvédelmi szervezetek hóvirágkereső játékra invitálják a zalai  gyerekeket (és természetesen a szüleiket is).

 

 

Részletes ismertető a játékkal kapcsolatban innen tölthető le: Zalai hóvirágkeresők.

A szülőknek, pedagógusoknak készült segédanyag pedig itt található: Technikai segítő.

Az elkészült fotókat, térképeket kérjük küldjétek el a Zöld Zala Természetvédő Egyesület This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címére, ahol azokat összesítjük és összeállítjuk a Zala megyei hóvirágtérképet.   

Kiemelt támogatóink

Támogassa alapítványunkat!

 

Gyümölcsész Hírmondó 4-5. szám

A facebookon is jelen vagyunk :)

| + - | RTL - LTR